marquee Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat
Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat

Historie

Ajax is opgericht in 1900 onder de naam AFC Ajax, of wel de Amsterdamsche Football Club Ajax, door een groep vrienden. En Ajax is vanaf het begin eigenlijk al een bekende en succesvolle club in Nederland met het eerste landskampioenschap in 1918.
Internationaal begint het succes van Ajax in 1962 door het winnen van de Intertoto beker na het winnen van de finale tegen Feyenoord. En met een trainer en speler als Rinus Michels en Johan Cruijff wint Ajax in het begin van de jaren 70 ook de Europa Cup 1.
End jaren 80 en begin jaren 90 kan Ajax op nog meer succes rekenen. Met trainers als Johan Cruijff en Louis van Gaal en spelers als Dennis Bergkamp, Patrick Kluivert en Danny Blind wordt de UEFA Cup en de Champions League binnengehaald en waren dit gouden jaren. Maar met vier landstitels (2011-2014) op een rij heeft Frank de Boer (2011-2014) ook zijn steentje bij gedragen. En niet te vergeten de recente geschiedenis; de twee landstitels in 2021 en 2022 onder leiding van Erik ten Hag.
In 2022 mag Ajax zich zelfs 36 keer de beste club van Nederland noemen, heeft Ajax 20 keer de KNVB beker binnengehaald en negen keer de Johan Cruijff schaal.
Ajax historie

Waar kun je op wedden bij Ajax?

De meest gangbare weddenschap is natuurlijk; gaat Ajax winnen van de tegenstander? Of wel de 1 x 2 weddenschap. Je zet dan in op de thuisploeg (1), gelijkspel (x) of de bezoekende club (2).
Maar er zijn veel en veel meer opties, zoals wordt er tijdens de wedstijd gescoord of hoeveel doelpunten worden er gemaakt. Maar ook wat is de uitslag bij rust. En natuurlijk of Ajax de nr 1 van de Eredivisie wordt.
In de Eredivisie wordt het meest gegokt op de club in de hoogste regionen, zoals Ajax, Feyenoord of PSV. Maar ook in de lagere regionen is er genoeg om voor te strijden. Zoals wie gaat er degraderen? En afhankelijk van de teams en de voorspelbaarheid van de uitslag, heeft dit invloed op de odds en je winkans.
Voetbal is de populairste sport bij bookmakers en veel bookmakers biedt gokken op Ajax aan. Maar de ene bookmakers is toch populairder dan de andere. Het verschil zit in bonussen op bijvoorbeeld specifieke voetbalwedstrijden, live wedden en livestreaming en het aantal gokkers op voetbal bij deze bookmaker. Daarom hier onze top bookmakers voor gokken op Ajax.

Top bookmakers Ajax

Circus
Free bets
€250