marquee Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat
Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat

Odds en quoteringen uitgelegd!

Als je gaat wedden op Ajax, is het belangrijk om te weten hoe odds en quoteringen werken. Maar wat zijn odds en quoteringen precies?

Odds en quoteringen uitgelegd
Image by Freepik

Wat zijn odds en quoteringen?

Odds en quoteringen betekenen in feite hetzelfde en worden bij weddenschappen door elkaar gebruikt.
Het zijn beide verhoudingen of percentages die aangeven hoe waarschijnlijk bookmakers denken wat een bepaalde uitkomst wordt van een wedstrijd. Het bepaalt hoeveel geld je kunt winnen als je inzet op een specifieke uitkomst.

De enige echte verschil is dat “odds” oorspronkelijk werd gebruikt in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika terwijl “quoteringen” werd gebruikt in andere delen van Europa en andere delen van de wereld. Inmiddels gebruiken we in Nederland ook vaak de term “odds”.

Dus of je het nu over odds of quoteringen hebt, het betekent hetzelfde;  een verhouding of percentage dat aangeeft hoe waarschijnlijk bookmakers denken dat een bepaalde uitkomst wordt.

Hoe worden odds berekend?

Odds bij wedden op de Ajax worden berekend door bookmakers. Ze doen dit op basis van verschillende factoren zoals statistieken, voorbeschouwingen en verwachtingen. Bookmakers analyseren deze informatie om te bepalen hoe waarschijnlijk een bepaalde uitkomst is, zoals wie er gaat winnen of hoeveel doelpunten er gescoord zullen worden.

De manier waarop bookmakers de odds berekenen is een geheim, maar het is bekend dat ze gebruik maken van historische data, statistieken, teamopstellingen, blessures, weersomstandigheden en vele andere factoren.

Odds kunnen tussentijds wijzigen

Een belangrijk aspect bij het bepalen van odds is de inzet van de gokkers. Als er veel geld ingezet wordt op een bepaalde uitkomst, zal de odds voor die uitkomst lager worden, omdat de bookmaker rekening houdt met het risico dat hij loopt. Dit is ook waarom de odds soms wijzigen tijdens een wedstrijd of voordat een wedstrijd begint.

Wat zijn voorbeelden van odds bij wedden op Ajax?

De odds bij wedden op Ajax zullen afhangen van de wedstrijd en de bookmaker waarbij je speelt. Als Ajax bijvoorbeeld speelt tegen Vitesse, zullen de odds voor een overwinning van Ajax waarschijnlijk lager zijn dan als ze spelen tegen Feyenoord.
 Een paar voorbeelden van odds voor een wedstrijd van Ajax zouden kunnen zijn:

  • Ajax wint: 1.50
  • Gelijkspel: 4.00
  • Vitesse wint: 6.00

Deze odds geven aan hoeveel je zou winnen als je een bepaald bedrag inzet op een bepaalde uitslag. Bijvoorbeeld, als je € 100 inzet op een overwinning van Ajax bij odds van 1.50, zou je € 150 winnen (€ 100 x 1.50).

Conclusie

Odds en quoteringen zijn belangrijk bij het plaatsen van voetbalweddenschappen.
Ze geven aan hoe waarschijnlijk bookmakers denken dat een bepaalde uitkomst is en bepalen hoeveel geld je kunt winnen als je inzet op een specifieke uitkomst.

Odds worden vaak weergegeven als een verhouding of percentage en quoteringen worden vaak weergegeven als een decimaal getal, waarmee je kan zien hoeveel geld je zou kunnen winnen voor een inzet van €1. Beide soorten worden berekend door bookmakers op basis van informatie, zoals statistieken, voorbeschouwingen en verwachtingen.

Het is belangrijk om te realiseren dat odds en quoteringen continu veranderen, afhankelijk van nieuwe informatie en inzetten. Dus als je van plan bent om te gaan wedden, is het belangrijk om de odds en quoteringen in de gaten te houden om zo je kansen te vergroten om te winnen.

Verantwoord spelen

Verantwoord spelen betekent dat gokken vooral leuk moet zijn en je altijd moet kunnen stoppen.
Indien je problemen ervaart met gokken, neem dan contact op met Loket Kansspel.

Populaire bookmakers

Circus
Free bets
€250