marquee Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat
Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat

Ontdek de diverse wedmogelijkheden bij voetbal

Voor zowel de beginner als de expert op het gebied van voetbalweddenschappen, een uitgebreid overzicht met de belangrijkste wedopties bij voetbal.

De 1X2 weddenschap

De belangrijkste weddenschap bij voetbal is 1X2waarbij je moet voorspellen welk team er gaat winnen, of dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigt. De “1” staat voor de thuisploeg die wint, de “X” staat voor een gelijkspel en de “2” staat voor de uitploeg die wint.
Het is één van de meest populaire weddenschappen bij voetbal

De accumulator (acca) weddenschap

Een accumulator weddenschap, of ACCA, bij wedden op Ajax is een weddenschap waarbij je meerdere selecties combineert tot één weddenschap. Om de weddenschap te winnen, moeten alle selecties correct zijn. Dit type weddenschap biedt de kans op grote winst, omdat de odds voor elke selectie met elkaar worden vermenigvuldigd. 

De Asian Handicap weddenschap

Bij een Asian Handicap weddenschap wordt een virtuele handicap toegekend aan één van bijvoorbeeld de Eredivisie clubs vóórdat de wedstrijd begint. 
Bij de wedstrijd Vitesse-Ajax betekent dit bijvoorbeeld dat Vitesse met een doelpunt voorsprong begint, terwijl Ajax met een doelpunt achterstand begint. 

De weddenschap is interessant omdat de odds op een overwinning voor beide teams meer gelijk worden getrokken. Als je de weddenschap wint, wordt de handicap toegevoegd of afgetrokken van de uiteindelijke score van het team.

Bet Builders bij voetbal

Een bet builder is een manier om meerdere selecties te combineren, maar in tegenstelling tot een accumulator weddenschap, kun je hierbij ook verschillende weddenschappen combineren. Dit betekent dat je niet alle selecties correct hoeft te hebben om te winnen. Bet builders zijn vaak te vinden op voetbalwedstrijden en je kunt bijvoorbeeld wedden op de uitslag, het aantal doelpunten en de spelers die scoren.

De BTTS (Both Teams To Score) weddenschap

Een Both Teams to Score (BTTS) weddenschap bij voetbal is een soort weddenschap waarbij je voorspelt of beide teams in een wedstrijd zullen scoren of niet. Als je denkt dat beide teams zullen scoren, plaats je een inzet op “Ja”. Als je denkt dat één team of beide teams niet zullen scoren, plaats je een inzet op “Nee”. 

Het is een populaire weddenschap omdat het niet uitmaakt welk team uiteindelijk wint, zolang beide teams maar scoren. 

De Correct Score weddenschap

Bij een Correct Score weddenschap voorspel je wat de exacte score van de wedstrijd wordt. Het is een uitdagende weddenschap omdat je niet alleen het winnende team moet voorspellen, maar ook de exacte score van de wedstrijd. Omdat het zo moeilijk is om de uitslag precies te voorspellen, biedt deze weddenschap vaak hogere uitbetalingen dan andere weddenschappen.

Correct Score wedden is vooral populair bij ervaren gokkers die op zoek zijn naar grotere uitdagingen.

De Double Chance weddenschap

Een Double Chance weddenschap zet je in op twee van de drie mogelijke resultaten van een wedstrijd. Je kunt bijvoorbeeld inzetten op de thuisploeg of een gelijkspel, de uitploeg of een gelijkspel, of de thuisploeg of de uitploeg. Dit betekent dat je in feite twee kansen hebt om de weddenschap te winnen, wat betekent dat de kansen om te winnen hoger zijn dan bij een standaard 1X2 weddenschap. 

De Halftime/Fulltime weddenschap

Bij halftime en fulltime wedden op voetbal voorspel je welk team er voorstaat tijdens de rust en welk team er aan het einde van de wedstrijd wint. Je kunt wedden op de thuisploeg, de uitploeg of een gelijkspel voor beide helften. Als je de juiste combinatie van halftime en fulltime voorspelt, win je de weddenschap.

 Het is een uitdagende weddenschap omdat je niet alleen de uitslag van de hele wedstrijd hoeft te voorspellen, maar ook de tussenstand tijdens de rust. Het biedt echter wel hogere uitbetalingen dan een standaard 1X2 weddenschap.

De Head-to-Head weddenschap

Bij head-to-head wedden voorspel je welk team er beter zal presteren in een specifieke wedstrijd tussen twee teams. Het is een eenvoudige weddenschap waarbij je moet kiezen welk team er wint of dat het eindigt in een gelijkspel. Het maakt niet uit welk team uiteindelijk kampioen wordt of welke plaats in de ranglijst ze innemen. Het gaat erom welk team er wint in de specifieke wedstrijd waar je op inzet. 

Het is een populaire weddenschap omdat het een eenvoudige weddenschap is en je alleen hoeft te kijken naar de prestaties van twee specifieke teams.

De outright

Outrights bij voetbal zijn weddenschappen die geplaatst worden op toernooien of competities voor de lange termijn. In plaats van te wedden op individuele wedstrijden, zet je geld in op wie het hele toernooi of de hele competitie wint. Voorbeelden van outrights in Nederlands voetbal zijn het voorspellen van de winnaar van de Eredivisie, de KNVB-beker of de Johan Cruijff Schaal.

Het is een uitdagende vorm van weddenschappen omdat je rekening moet houden met de prestaties van teams over een langere periode, in plaats van alleen de prestaties in individuele wedstrijden. 

De over/under weddenschap

Bij over/under wedden voorspel je of het totale aantal doelpunten in een wedstrijd boven of onder een bepaald aantal ligt. Bijvoorbeeld, je kunt wedden op meer dan 2,5 doelpunten of minder dan 2,5 doelpunten in een specifieke wedstrijd. Als er in totaal drie of meer doelpunten zijn gescoord, wint de “over” weddenschap. 

Als er twee of minder doelpunten zijn gescoord, wint de “under” weddenschap. Het is een populaire weddenschap omdat het je meer flexibiliteit geeft bij het voorspellen van de uitslag van een wedstrijd.

De "win to nil" weddenschap

Bij Win to nil wedden voorspel je of een bepaald team in een wedstrijd een “clean sheet” zal houden, oftewel of het andere team geen enkel doelpunt scoort. Bijvoorbeeld, je kunt wedden op AZ om een clean sheet te houden in een specifieke wedstrijd. Als AZ in die wedstrijd geen doelpunt tegen krijgt, win je de weddenschap.

Win to nil wedden is uitdagend, omdat het niet alleen afhangt van de prestaties van één team, maar ook van de vaardigheden van het andere team om te scoren. Het biedt daarentegen ook hogere uitbetalingen bij bookmakers.

Verantwoord spelen

Verantwoord spelen betekent dat gokken vooral leuk moet zijn en je altijd moet kunnen stoppen.
Indien je problemen ervaart met gokken, neem dan contact op met Loket Kansspel.

Populaire bookmakers

Circus
Free bets
€250