marquee Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat
Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat

Wat is een head to head weddenschap bij voetbal?

Een H2H (head-to-head) weddenschap, ook wel two-way betting genoemd, is een soort sportweddenschap waarbij er wordt ingezet op welk van twee teams zal winnen in een specifieke wedstrijd of competitie.
Bij een head-to-head weddenschap zijn er dus maar twee mogelijke uitkomsten.

wat is een head to head weddenschap bij voetbal?

Voorbeelden van head to head weddenschappen

Er zijn talloze voorbeelden van head-to-head weddenschappen bij voetbal. Hieronder een aantal voorbeelden zioals head-to-head wedden wordt aangeboden bij bookmakers:

  • Wedden op welk van twee specifieke teams zal winnen in een wedstrijd van de Eredivisie, zoals Ajax tegen PSV.
  • Wedden op welke van twee specifieke spelers zal meer doelpunten scoren in een wedstrijd of competitie, zoals Luuk de Jong tegen Danny Blind
  • Wedden op welke van twee specifieke teams zal eindigen hoger in de eindstand van de Eredivisie, zoals Feyenoord tegen Vitesse.
  • Wedden op welke van twee specifieke teams zal verder komen in een knock-out toernooi, zoals AZ tegen Ajax in de KNVB Beker.

Wat zijn de voordelen van head to head wedden?

Head to head wedden is vrij eenvoudig

Head to head wedden is weddenschappen is relatief eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen. In plaats van dat je honderden verschillende opties moet overwegen zoals, zoals bijvoorbeeld bij Asian handicap wedden, heb je hier slechts twee opties om uit te kiezen: het ene team wint, of het andere team wint. Dit maakt het gemakkelijker om een weloverwogen beslissing te maken over je weddenschap.

Head to head wedden heeft veel mogelijkheden

Head to head weddenschappen bieden meer mogelijkheden dan alleen maar wedden op wie je denkt dat de wedstrijd zal winnen. Zo kun je bijvoorbeeld ook wedden op wie je denkt dat het meeste aantal doelpunten scoort.

Wat zijn de nadelen van head to head wedden?

Head to head wedden kan riskant zijn

Head to head wedden kan riskant zijn, vooral als je niet goed geïnformeerd bent over de prestaties van de teams. Als je bijvoorbeeld wedt op een team dat niet in vorm is, kan dit leiden tot verlies van je inzet.

Head to head wedden is soms minder rendabel

Head to head wedden is soms minder rendabel zijn dan andere soorten weddenschappen, zoals outright weddenschappen. Dit komt omdat de odds vaak lager zijn voor head-to-head weddenschappen, wat betekent dat je minder geld wint als je inzet correct is.

Conclusie

Head to head weddenschappen hebben zowel voor als nadelen en erg afhankelijk van een persoonlijke voorkeur.

Sommige mensen vinden head to head weddenschappen leuk, omdat ze relatief eenvoudig en begrijpelijk zijn en omdat ze een leuke manier bieden om geld te winnen met een kleine inzet. Anderen vinden head to head weddenschappen minder aantrekkelijk, omdat de uitbetalingen vaak lager zijn dan bijvoorbeeld bij 1X2 wedden, omdat ze soms moeilijker te voorspellen zijn.

Verantwoord spelen

Verantwoord spelen betekent dat gokken vooral leuk moet zijn en je altijd moet kunnen stoppen.
Indien je problemen ervaart met gokken, neem dan contact op met Loket Kansspel.

Populaire bookmakers

Circus
Free bets
€250